2008. június 30., hétfő

Megfeneklettem.. :(

Létezik, hogy a gépem ne vinné duplán a vászonanyagot?? amikor elkezdenék varrni, csak hurkol nagyokat, amikor meg egyszerű, vékony anyagokat tolok alá, semmi baja. Tudom, hogy nem a legjobb gép, sőt, meglehetősen egyszerű, de ajándék volt, és most nincs pénzem jobbra cserélni, eddig tökéletesen megfelelt a céljaimnak, a kis hobbyvarrogatásnak. De ha nem viszi a vastagabb anyagot, akkor baj van. Nem lehet valahogy kicselezni az anyagtovábbítót? Nem találtak ki már valami speckó talpat, ami alatt a vastagabb anyag is könnyen csúszik?

Előre is köszönöm a segítséget!

Egy elkeseredett varrógéptulajdonos

2 megjegyzés:

Naomi írta...

Hát, Baboo! Ez fogas kérdés...Tényleg elég furcsa, hogy nem viszi a dupla anyagvastagságot... Gyűri az anyagot? Nem a cérnafeszességen kellene állítani? Az enyém sem egy szuper gép, szinte alap.Singer 2107 Delta, 8 féle öltést tud csak, de ilyen még nem fordult elő vele. Párszor összegabancolja a cérnát, de ennyi. Már én is gondoltam rá, hogy jó lenne, egy komolyabb masinába beruházni, de sem anyagilag nem állunk most úgy, (költözés után) és nem is indokolja semmi sem.Szeretem nagyon...Plussz még az enyém is ajándék volt, Apucska (Ancsi szólítja így) vettem nekem!
Nem is szaporítom tovább a szót, hiszen ezzel segíteni semmi sem tudok...
Írj, ha változott a helyzet! Kíváncsi vagyok rá, mi volt a gond!!! :D
Szép estét Neked!!!
Naomi

baboo írta...

Továbbra sem tudom, mi lehet a próbléma, de aranyos vagy, hogy Te is töröd rajta a fejed! :)
Nem, nem gyűri az anyagot, mivel nem viszi, az anyagtovábító meg sem moccan, csak hurkol mint a csuda.
Majd ha lesz lelkierőm kísérletezek még vele, de legalább most hogy nem varrok, hímezgetek, meg gyöngyöt fűzök, az sem utolsó dolog :)

Puszi, szép napot holnapra!
baboo