2008. július 22., kedd

Titkos kreatívkodás és "mi az a molinó??"


Ma magammal cipeltem a tesómat egy hobby-bevásárlótúrára, kettős céllal:


- Szüleink házassági évfordulója alkalmából rábeszéltem, ezúttal ő is készítsen valamit sajátkezűleg. Eddig mindig azt mondta, neki nincs fantáziája, ő nem tud kreatívkodni. Ezt persze nem lehetett annyiban hagyni, így kezdésként mondtam neki, jöjjön velem, hátha a hobby-boltban megtetszik neki valami, inspirációt kap és aztán segítek neki a megvalósításban.

Így is történt és a mai délutánt együttes munkálkodással töltöttük és elsőre nagyon büszke vagyok a kezdő alkotóra!:)

A dolog titkossága miatt -ahogyan azt már megszokhattátok :) - csak holnap mutathatok fotókat, de akkor mindenképp megmutatom, mire jutottunk a mai napon!


-A másik célom az volt, hogy ha van velem valaki, hátha nem töltök el annyi időt a válogatásal, és nem én hozom meg egyedül egy nap alatt a boltocska éves profitját.

Hát az eredmény még azt hiszem, kevés a rekordhoz, de büszkén jelenthetem, hogy egy 35 perces válogatás, alapos mérlegelés után csak könnyebb lett valamivel a pénztárcám, de mint mindig, most is megérte! :)

Tesóm persze csak vigyorgott rajtam, hogy hogy lehet ennyi mindent összeszedni, és hogy lehetek ennyire bolondja az ilyen dolgoknak, de azt hiszem, a mai délután folyamán ő is közelebb került a válaszhoz!


A mai nap igen meglepő tanulsága még: a debreceni méterárusok és lakástextilesek kisebb része még nem is hallott a molinóról, a másik részük pedig egyik bolt után a másikba küldött, mert ő bizony maximum csak hímzővásznat tart...

Szóval most lelombozódtam picit, így Titeket kérdezlek, textilfestős Lányok, hol lehet ezt a csoda-anyagot beszerezni?


Másik kérdés: a hobby-boltban nem árulnak Columbus festéket, rendes festékboltban lehet esetleg ehhez is hozzá jutni?


Nagyon szépen köszönöm előre is, és további szép napot Mindenkinek!

4 megjegyzés:

Naomi írta...

Szuper napod lehetett ma!
A kérdésedre válaszolva a molino egy pamutszövet fajta. Létezik különböző vastagságokban, én három fajtát ismerek. A nagyon vastag, szinte ponyva vastagságú. A közepesre konkrét példát nem tudok, de én szoktam használni, bélésanyagnak, de festett táskáknál, akár külső anyagnak is. A vékony változat, a selyemmolinó. Ez kb. patchwork vászon vastagság, csak selymesebb. Nem drága, és nagyon jól hasznosítható!
Ha valami kérdésed még van, csak írj, ha tudok válaszolok! :D

A colombust nálunk lehet kapni hobby boltban, de a kenderkóc.hu-n is rendelhetsz! Nagyon korrektek, és gyorsak! :D

Naomi írta...

Megint én... Ha nem találsz a közeletekben molinót, akkor itt tudsz rendelni: Simon János 9900 Körmend Németújvár u. 34.
Tel: 06-94/594-154

Két féle kapható nála, nagyon jutányosan, a selyem és a közepes! (Eszembe jutott, hogy a közepes hátlapozni is nagyon tuti! ) :D

baboo írta...

Köszönöm szépen a választ, abszolút kimerítő volt, és azt hiszem, felveszem a kapcsolatot molino-ügyben.
Azt szeretnm még kérdezni, hogy hogy működik a megrendelés pontosan: hogy átutalással/utánvéttel kell-e fizetni, mennyibe kerül a postaköltség.

Csütörtökön még van egy kis dolgom a városban, így még megpróbálkozom a festékkel egy helyen, mégiscsak kényelmesebb a szineket úgy kiválogatni, hogy eredetiben látom, de nagyon szépen köszi a kenderkóc címét is, mert erről a webes boltról még nem is hallottam, és magamat ismerve biztosan kipróbálom őket is :)

jah, és a hátlapozós tuti-tippet is köszönöm!! ma csupa jó dolog törént velem tényleg, és ehhez jöttek még a tanácsaid, úgyhogy megint hálás vagyok! :)

szia

Naomi írta...

Szia!

A fizetési feltételeket te választod meg, a postaköltség pedig a rendelés súlyától függ. Pár hónapja rendeltem utoljára 10 métert és azt hiszem a postaköltség 1500Ft körül volt! :D

Majd el felejtettem!

Kukkants be hozzám! Vár egy meglepi! :D