2009. július 28., kedd

Utó-eperszezon

Engem is elkapott az eperitisz, igaz, hogy mostanság már málnát se sokat látni, nemhogy epret!
Már nagyon régen talonban volt ez a kis minta, és most végre sikerült megvalósítani is. Több mint valószínű, hogy pinkeep lesz belőle, már a hozzávalók is elő vannak készítve többé-kevésvbé, már csak idő kérdése.
Az ollóőr maradék anyagra maradék fonalból készült, kipróbáltam végre a rózsakészítést szalag után fonallal is. Így is nagyon tetszik!:)
A munkával elégedetten el is teszem magam holnapra, jó éjt! :)

2009. július 27., hétfő

Keresek

Lányok, egy kis segítségre lenne szükségem! Apukámnak szeretnék névnapjára egy poháralátétet készíteni keresztszemes hímzéssel a közepén. Az alátét átmérője 9 cm, ebbe kellene egy picike minta söröskorsóval, esetleg borral. Találtam egy sorozatot, mindkettő van benne, de sajna túl nagyok. Tud valaki esetleg segíteni? Nagyon hálás lennék! :) Az is segítség, ha láttatok már ilyet valahol, ahol meg tudom vásárolni!
Köszönöm szépen!


2009. július 26., vasárnap

Nagy örömök! :)

Idenézzetek! Tegnap magamhoz ölelhettem a Nina-féle SWAP 2 meglepi csomagomat, aminek nem más volt a feladója, mint Edige! Képzelhetitek, mekkora az örömöm! :)
Végre közelről megtapogathattam Edit csodás munkáját, és még sok más apróságot is, amit nekem szánt, és kaptam egy nagyon kedves levelet is, amire ha rágondolok, még most is meghatódóm picit!

Drága Edit! Itt is nagyon köszönöm ezt a sok kis csodát és az örömet, amelyet okoztál velük! :)


És végre elkészült ez a hímzés is, immár végleges formájában, keretezve mutathatom. Mindenképpen a kertben szerettem volna fotózni, de sehogyse tudtam úgy beállítani, hogy ne lógjon bele valami... De azt hiszem, próbálkozom még a fotózással, mert kövezzetek meg érte, de nagyon büszke vagyok rá, hisz több szempontból is ez az első ilyen munkám! Az hiszem, eddig ez a legnagyobb kép, az 1. ilyen gyönyörű, kézzel festett fonalakkal készült, az 1. rendelt mintaív volt!
Szóval valami nagyon klassz helyet kellene neki találni! :) (Ahhoz képest, hogy nem is én szerettem bele, és nem nekem lett rendelve, egészen odáig vagyok érte! :D )

Szép hétvégét Nektek!

2009. július 23., csütörtök

SWAP 2 to Evik

Végre megérkezett a Nina-féle SWAP 2 ajándékom Evához Csehországba! Nagyon izgultam már érte, hiszen pont ma egy hete, hogy mindenféle postai jósággal ellátva biztonságot remélve útnak indítottam. Szerencsésen meg is érkezett, és a legjobb, hogy Eviknek is nagyon tetszik, én meg ennek örülök! :)
Az ősz témájában készült egy fém dobozka, egy tűpárna, néhány gomb zsugorkából, fimo tök és rózsa gombostűk. Került még a csomagba az sk festett fonalaimből egy ősziesebb színű motring, és készítettemegy ici-pici tricolor hűtőmágnest, jelezve, honnan érkezik a csomag, valamint a magyar jelleget erősítve küldtem még pár magyaros csokoládét :)

Itt is megköszönöm a szervezést és a lebonyolítást Ninának, reméljük, majd egyszer egy 3. körben és lesz szerencsénk résztvenni!:)

2009. július 19., vasárnap

Home of a needleworker visszaszámlálás...

Ezekben a napokban ezen a mintán dolgozom, amikor épp nem kenyérsütés, vagy szülinap-ünneplés van nálunk. Nagyon szeretném már befejezni, mert igazán megérdemli, és mert másba sem szivesen kezdek bele addig. Végülis ezen a képen este már csak a házikó hiányzott róla, és ma már az is épülget, bár eddig leginkább egy szellemkastélyra hasonlít a hiányzó ablakokkal és tetővel. :)

(A jobb felső sarokban az újonnan elkészült ollóőrömet láthatjátok a gyergyói hímzéssel! )


Ez pedig Anyu szülinapi ajándéka, amit már biztosan sokan láttatok, de azért én is készítettem róla néhányképet:

Egy kötésminta-tartó könyvjelzővel (utóbbi tesóm munkája), és egy illatos szivecske fimo rózsákkal, mert rájöttem, hogy Anyunak bizony ilyet még nem készítettem...
A mappa készítése nagyjából követi Mazsola útmutatóját a fényképalbum-készítésről, köszönet érte Neki!

2009. július 17., péntek

Megint kisült egy adag, és megint nem süti volt a tepsiben! :) Azért szomorkodásra nincs ok, ha a bendőm nem is, de a gombos dobozom folyamatosa megtelik!

Ez pedig egy giveaway Jolene blogján. Vasárnapig még van időtök nála jelentkezni, fantasztikusan bőkezű, nézzétek mennyi gyönyörűséggel lepi meg a szerencsést, sőt, a 2. helyezett is meglepetésben részesül, szóval hajrá!!


2009. július 14., kedd

Nevezés, Nemzeti szín, Nesszeszer...

Múlthéten a Családdal összehoztunk egy hosszú hétvégét, erre is, arra is megtoldottuk egy kicsit :) Barangoltunk a Tisza-parton, pihentünk, fótóztunk, és ahogyan azt a jobb felső sarokban prezentálom, fürdőruhát vásároltunk! :D
Hímeznivalót is vittem magammal, és miután pontot tettem a SWAPom végére, -remélhetőleg hamarosan a postára is eljutok vele- nem bírtam magammal, és ezzel a hímzéssel beneveztem Rita játékára. Nektek is szívből ajánlom, mert csodaszép régi minták lelhetők fel itt, és a nyeremény sem piskóta! :)
Az általam hímzett apróságból valószínűleg ollóőr készül majd, van még ugyanis egy csupasz ollóm, ami nagyon örülne egy hűséges társnak!
Ez pedig egy Fimo hűtőmágnes hazafias érzelműeknek:

Nesszeszergyártásba kezdtem még a múlthéten, mielőtt elutaztunk, ezzel a 3 darabbal készültem el. Az alapok a régi festett anyagaim különböző párosításokban. Némelyiket fimo-s, kitűzőalappal ellátott sütikkel díszítettem, az ötlet innen származik, és szigorúan saját/családi használatra készültek, nem szándékozom anyagi hasznot húzni belőlük, nem az én ötletem.

Van még pár darab, ami befejezésre vár, szurkoljatok! :)

2009. július 4., szombat

Török,macskák, szivárvány

Készítettem egy zöld láncot török horgolással, amit lámpagyönggyel díszítettem és végül memóriadrótra fűztem a szerelékkel együtt.


És mostanában új lakóink érkeztek. A két pirinyó, 8 hetes cica egyenlőre a lépcsőházunk lakója, délutánonként pedig ismerkednek a nagy kerttel, hogy minél előbb kiköltözhessenek a szabadba. Ilyenkor aztán művészet elkapni őket, szaladgálnak, kergetőznek a szőlőtőkék és virágok között, ezt a pár fotót kb 50 elkattintott darabból sikerült kiválogatni! :)

Ez pedig egy szivárvány, csak úgy, hogy Ti is megcsodálhassátok. A fotó minőségéért elnézést kérek, mozgó autóban készült...




2009. július 3., péntek

Köszönöm!

Hazaérve kedves meglepetés fogadott, Barbi lepett meg ezzel a díjjal. Részemről jól esik az ilyesfajta figyelmesség is, ezért sem szakítom meg az ajándékozást! Viszont olyan általam gyakran látogatott blogokat jelölök meg, akik még nem részesültek a díjban, hogy ők is továbbadhassák azoknak, akiknek szeretnék!
Választottjaim:

Anice
Csigi
Ibcsy

És a többiek, akiket én is szivesen díjaznék, de ebben már gyorsabb és szemfülesebb társaim megelőztek!

Szeged

Pár napja nem hallattam magamról, ennek pedig az volt az oka, hogy több napos idegenvezetést tartottam Szegeden. Klassz volt nekem is vendégszemmel végigjárni a várost, olyan utcákon is megfordultam és körülnéztem, amelyeket a napi rohanásban észre sem veszek! És ha már fényképezőgép lógott az én nyakamban is, kattintgattam egy picit:
a Tisza két szegedi hídjával

az Új zsinagóga


a Vadasparkban is jártunk


ezt a teknőc-akciót a figyelmetekbe ajánlom, nekem ez a kedvenc képsorom! :) (kövessétek a számozást)