2009. február 8., vasárnap

Szinesen szép az élet...

Már nagyon régen készülök az anyagfestésre, egy ideje már minden hozzávaló a szekrényemben lapult, csak eddig valami mindig meghiusítota a terveimet.. Na de tegnap elérkezett az én időm! Ebéd után nekiláttam kipakolni a kis mikrós dobozokat, beléjük pedig a Columbus ruhafestéket, majd kezdésként mindegyikez kicsit kevesebb, mint 1 l víz került, a sötétebb árnyalatokhoz pedig egy-egy kisebb marék só. Aztán egész délutános mikróhoz rohangálás, öblítés, centrizés és vasalás következett. Elég rendesen elfáradtam a végére, de megérte! :) Hat alapszínnel dolgoztam, aztán játszottam az áztatási idővel, a víz-aránnyal, de akadt, ahol azért kaptam világosab árnyalato, mert már a sokadik anyagdarab kerülta "fazékba". Hat alapszínnel dolgoztam, íme:

Farmerkékek és fűzöldek:

Sötétlilák és ciklámenek:


Csau-csauk és napsárgák:

És együtt a szivárvány:


Az edényekbe néha egy kis fehér perlét is belelógattam, hol egyik, hol másik színbe, ez lett az eredmény:




Ez az egyszerű memóriakarkötő pedig azokból a gyöngyökből készült, amelyeket Juditnál nyertem. Mégegyszer köszönöm! :)



15 megjegyzés:

Barbi írta...

Ó Baboo! Gyönyörűek lettek! A fonalak és a kelmék is! Nekem is kellene már festegetni, de előbb szerzek egy ócska fazekat a festékhez! :))))

Csigi írta...

Nagyon szépek ezek a színek! Nekem is ki kellene már próbálnom.

Rain írta...

Gyönyörűek lettek! Tudod már, hogy mire fogod használni őket? :)

KicsiKató írta...

Gyönyörű erős színek lettek, nekem pont ez nem sikerült sose Colombusszal. Megkérdezhetem, mennyi ideig mikróztad őket és utána még mennyi ideig álltak? És az egy liter vízhez egy-egy tasak festéket használtál?

(Egyébként épp az én kezem is kék a textilfestéstől és együttérzek - én is kezdek kidőlni:)))

Edige írta...

Gratulálok! Ezek szerint igazi termékeny hétvégéd volt. Tudod már, hogy mi készül belőlük?

Naomi írta...

Hát...emelem a kalapom!!! Csodásak lettek az anyagok, meseszépek a színek!!! Nagyon jól sikerült! A fonalak láttán pedig újra ámulatba estem...!

Ha felébredtem....akkor megyek fürdetni a lányokat...:O)))

Puszi!

baboo írta...

Köszönöm szépen, kicsit túloztok, de első próbálkozásnak én is meg vagyok vele elégedve!

Barbi, Csigi, csak bátorítani tudlak Titeket, jó szórakozás, ha van az embernek egy szabad délutánja! Én mikrós edényekben ügyködtem, utána kis domestosszal röviden kiáztattam őket úgy mostam el, és szerintem nem látszik rajtuk semmi.

Rain, Edige, eredetileg nesziket és egy-két kisebb tatyót terveztem belőlük, de látva a foltokat, amik különböző mintákat rajzolnak ki, más irányba is meglódult a fantáziám! :)

Kató, az erősebb szineknél 5-6 percig mikróztam, és hagytam addig ázni őket, míg teljesen ki nem hűlt a festék, így már az öblítésnél nem engedett annyit a szinük. És az 1L vízhez sajnos az egész tasakot fel kellett használni, így sikerültek jobban az erősebb szinek.

Naomi, köszönöm, aranyos vagy, de azért a Lányokat ne szinezd majd be fürdetésnél tévedésből, ők úgy szépek, ahogy vannak! :) Puszillak Titeket!

Jucus írta...

Én is gratulálok, szuper anyagokat és fonalakat festettél! Mestermunka, csak győzd kitalálni, mi mindent készítesz majd belőlük/rájuk!:o)

Nina írta...

JAjj, csodásak!! Most főleg a lilák tetszenek, talán a téli színhiány miatt :)

baboo írta...

Köszi Lányok, olyan jól esik, hogy így gondoljátok! Már kattognak akerekeim a felhasználásuk terén, csak előtte be kellene fejeznem a félig kész ajándékaimat, hogy teljesen élvezni tudjam őket!

És üdvözöllek Jucus, nézz be máskor is, ha van kedved! :)

Anice kötős blogja írta...

Én is gratulálok ehhez a remek festéshez! Rengeteg munkát sejtet a jövőre nézve ez a sok anyag meg fonalka!

Judit írta...

Hú, nagyon tetszenek ezek az anyagok, már én is festettem, kipróbáltam, de nem ennyit, és tényleg nagyon izgalmas dolog, hogy mi sül ki.

Karkötő: szuper lett! Akkor most jöhet vissza:D

baboo írta...

Köszi Judit, aranyos vagy! :))

Szilvi írta...

Gyönyörű színek!!! A perlé nem fogja engedni a színét, egyáltalán a fonalfestésnél, hogy kell eljármi, nem is gondoltam még rá, hogy festeni is lehet őket.

baboo írta...

Köszönöm, Csipkebogyó! A fonal nem engedi a szinét, ugyanúgy jártam el vele, mint az anyagoknál. A vízben feloldott, megmikrózott festékbe lógattam bele, hagytam benne állni egy jó ideig, aztán öblítetem, amíg engedte a szinét és végül megszárítottam. Pepecselős munka, de megéri! :)