2009. január 17., szombat

Könyvek és Aldi

Az utóbbi időben nagyjából mindenkin végigsöpört az elmúlt évben olvasott kedvenc öt könyv listája, én ezzel még adós voltam, de most Naomi kérésére én is eleget teszek ennek a felhívásnak! Igyekeztem az 5 legemlékezetesebbet kiválasztani Nektek.

1.Még tavaly karácsonyra kaptam a Híres szerelmi történetek című novellásgyűjteményt, amelyben számtalan gyönyörű történet található a világ- és magyar irodalom nagyjaitól egyaránt. Kellemes időtöltés esténként fellapozgatni.

2. Déry Tibor Nikije is klasszikus, valamilyen formában mindenki ismeri a hűséges kutya történetét, még úgyis, ha a mélyebb mondanivalót nem is érti, de a mese akkor is szívfacsaró kicsit.

3. II.Erzsébet életrajzi regényét a Hugomtól kaptam. Szeretem az ilyen jellegű írásokat, mert érdekesek, és kiderül belőlük, hogy a nagy és híres szemályiségek is emberek, mellesleg a történelmi ismereteink kibővítésére is kiválóan alkalmasak! :)

4. S. Meyer Twilight című regénye egyesek szerint a Harry Potter utódja, a következő öt évben ezért a sorozatért és mozifilmjeiért őrülnek majd meg a tinédzserek. Tömeghisztéria ide vagy oda, nekem tetszett, abban talán tényleg hasonlít a HP-re, hogy egy újabb fantáziavilágot teremt.

5.Képileg nem tudtam sajnos megjeleníteni Mándy Iván Bútorok című művét, mely biztosan sokáig emlékezetes marad számomra. Egyszerű, fantáziaszegény olvasónak olybá tűnhet, hogy csak néhány kiszuperált karosszék és kredenc buta meséje, de az az alig száz oldalas kis füzet ennél sokkal több. Meg-meglódul az ember emlékezete a történetek olvasása során, és olyan beszélgetések fonalát indítja el, amelyekre az ember nem is gondolt volna, és amelyekre sokáig emlékezni fog.



Ezek pedig a legújabb szerzemények az Aldiból. Azt hiszem, a kép jelmondata ez lehetne: cérnából sosem elég! :) A készletben ráadásul felspurnizott adag is tartozik minden egyes színhez, ami igazán praktikus, Anya szerint már a sok fém spurni miatt is megérte a pénzt :)
A varrókészlet legbecseseb tagja pedig szerintem a szálvágó,már magamévá is tettem.

Remélem, nemsokára készen mutahatom, min dolgozom mostanában, de annyit elárulok, hoy jeles eseményre készülök!

Addig is, alkotásal teli szép napokat Nektek!

3 megjegyzés:

Kicsoda írta...

azokkal a fem bobinokkal csak ovatosan, mindenkepp ellenorizd, hogy a gepedhez valo-e! En egyszer vettem a gepembe, `majdnem` belevalot es jol el is allitodott tole :-( azert vittem be a szerelohoz, mert picit kattogott a tu, mire mondta, hogy ha igy hasznalom meg egy par honapot, akkor cserelhette volna az egesz bobintartot:-(

Unknown írta...

Szia! mikor volt ez az akció? nagyon szeretném a kellékes szettet magamnak, szerinted meg tudom még szerezni? Nagymamáméknál van aldi...tudnál esetleg egy fotót teljes készletről küldeni nekem? ne haragudj hogy így rádtörök, de épp most alakítgatom a varrókuckómat, és ezek az eszközök rámférnének....

baboo írta...

Kicsoda, köszönöm szépen Neked a kedves figyelmeztetést, ha nem szólsz, nem is gondolok ilyesmire! Nem jönne jól, ha a varrógépem bemondaná az unalmast...:)

Szilda, küldtem Neked mailt a képpel, sok szerencsét!