2009. február 26., csütörtök

Végre, végre!

Így készült...
...és ilyen lett:

Ugyanis végre megérkezett a Nina féle SWAP ajándékom Amarantához!

Borzasztóan izgultam egész héten, hogy épségben megérkezik-e Hozzá a csomagom, meg hogy egyáltalán tetszik-e majd Neki, de a válaszából számomra az derült ki, hogy alaptalan volt az aggodalmam! :)

Egy képet hímeztem Neki, remélve, hogy illik majd a lakása hangulatához. Végül nem hagyományos módon kereteztem, mert a tapasztaltabb csomagküldő lányok azt mondták, az elég kockázatos, nem biztos, hogy épen odaér. Ezért a kész képet szendvicselve, tűzve textilképpé alakítottam, sárga selyemszalagból pedig akasztót készítettem rá.

Küldtem még egy színben harmonizáló biscornut - újabban nagyon bejön a készítése :) - és néhány gombostűt, melyek között sk is lapult.

Örülök, hogy sikerült örömet szereznem! :)


Amaranta, légyszi nyugtass meg, hogy a kép bal oldalán látható világosabb folt nem látszik élőben, mert amikor elcsomagoltam, nem tűnt fel, csak itt a képeken.

2009. február 23., hétfő

Special Friends Award


Nagy meglepetés ért ma délután!! Négyen is megtiszteltek ezzel az új barátság-díjjal, ami nagyon jól esett, egészen feldobta ezt a borongós, hószálingózós napot, és talán a latin ZH-mba is besegített picit, szóval mérhetetlenül hálás vagyok Nektek: Anice, Barbi, Naomi és Mariska (a sorrend szigorúan csak ABC-beli, mint mindig :) )


A megtiszteltetés lényege:


"Ezek a blogok szerfelett bájosak, a blog íróknak az a céljuk, hogy barátok és barátságosak legyenek. Nem a pénz a mozgatórugó. Reményeink szerint ezen díj átadásakor több barátság keletkezik, a barátság elterjed, és több figyelmet kap a blogger. Amikor továbbadod, kérlek vedd figyelembe ezen elveket. Válassz nyolc embert."


Valahogy hasonló cipőben járok én is ezekkel az utolsó mondatokkal, mint Barbi barátném, hogy picit olyan erőszak-jellegű ez a szám, mert mindenkinél más és más, hogy hány embert érez közel magához, kinek mit talál a blogjában és a személyiségében vonzónak és lebilincselőnek, figyelemre érdemesnek.
Szóval az én jelöltjeim (tudjátok, ABC :) )
Anice- aki minél több időt tölt a mi kis virtuális világunkban, nagy örömünkre annál inkább kitárja elénk gondolatait az alkotásai bemutatásakor, és akire borzasztóan irigy vagyok a kötős tudománya miatt :)
Barbi - mert kölcsön blogbarátság visszajár, és mert egy nagyon kedves ember egy nagyon helyes kisfiúval, akinek a gondolatai, fényképei mindig mosolyt csalnak az arcomra, és az alkotásaiba fektetett gondosság és precizitás pedig mindig elkápráztat,
Judit -aki mindig lenyűgöz az újabbnál újabb táskás-aplikációs ötleteivel és a színösszeállításaival
Ibcsy - aki mindig készít valakinek egy-egy kedves apróságot, és egyre inkább ámulok a virtuális scrapbook-jain (huh de szépen magyarosan írtam...)
Naomi - aki a kezdetektől fölöttem lebegteti óvó, szerető és gondoskodó angyalszárnyait, akinek kimeríthetetlen tárháza van ötletekből -egyszerűen kiakadok tőlük :) - és minden egyes kezei közül kikerült darabban megannyi szeretet van, amelyből szintén sosem fogy ki,
Nina - akinek igaz hogy nem régen ismerem a "munkásságát", de szemem-szám tátva marad az apróságai láttán, amik hihetetlen precizitással készülnek valami fantasztikus kivitelezésben.
Köszönöm Nektek Lányok, hogy nap mint nap van mim legeltetnem a szemem és hogy mindig van pár kedves szavatok hozzám!
És most egy kis más: már egy ideje nem sok új dologgal szolgálhatok, hiszen a mostanában készített dolgaim mind-mind szigorúan titkosak, de már alig várom, hogy előttetek és az új tulajdonosaik előtt is lelepleződjenek! Remélhetőleg már holnap sor kerül az 1. felvonásra, persze csak ha a Magyar Posta is úgy akarja... Szóval szurkoljatok! :)
Szép hetet Nektek!

2009. február 15., vasárnap

Gyöngyszemek

Ma olyan gyöngyözős napom volt, kezdetként fülbevaló formába öntöttem ezt a két, szerintem csodaszép, irizáló, levél alakú gyöngyöt két szem rózsakvarc, és két kis fehér tekla társaságában.


És végre meghódítottam a török horgolós technikát is! Eddig ámulattal figyeltem azokat, akik ilyen módszerrel alkottak csodaszép ékszereket, most végre előttem is megnyílt a pálya, a gyöngyök szinei és formájuk különbözőségéből kifolyólag a lehetőségek száma végtelen, csak győzzem gyönggyel és idővel! :)

Nagyon tetszenek még a bogyós ékszerek is, de sajnos még nem találtam olyan igazi, nekem való mintát, ami nem használ fel túl bonyolult gyöngyöket, egyenlőre nekem ilyenek vannak készleten -elég nagy mennyiségben :) - és ezeket kellene első körben felhasználni. Legalábbis az észszerűség ezt diktálná, de ki mondta, hogy mindig annak kell lenni? :)

További szép vasárnapot!

2009. február 14., szombat

Gyúrogatok...

Mostanában ha van egy kis időm, leginkább ajándékokon dolgozom, amelyek egyenlőre még titkosak, de rövid időn belül elkészülök velük, és akkor minden titokra fény derül!

Addig is, gyurmáztam kicsit, készítettem pár vidám, tavaszias gombot és csak úgy, a szokás kedvéért rózsákat is. Bár ezek amolyan mamutrózsák lettek :D A kisebb maradékokból pedig szivecskés gombostű készült.




2009. február 8., vasárnap

Szinesen szép az élet...

Már nagyon régen készülök az anyagfestésre, egy ideje már minden hozzávaló a szekrényemben lapult, csak eddig valami mindig meghiusítota a terveimet.. Na de tegnap elérkezett az én időm! Ebéd után nekiláttam kipakolni a kis mikrós dobozokat, beléjük pedig a Columbus ruhafestéket, majd kezdésként mindegyikez kicsit kevesebb, mint 1 l víz került, a sötétebb árnyalatokhoz pedig egy-egy kisebb marék só. Aztán egész délutános mikróhoz rohangálás, öblítés, centrizés és vasalás következett. Elég rendesen elfáradtam a végére, de megérte! :) Hat alapszínnel dolgoztam, aztán játszottam az áztatási idővel, a víz-aránnyal, de akadt, ahol azért kaptam világosab árnyalato, mert már a sokadik anyagdarab kerülta "fazékba". Hat alapszínnel dolgoztam, íme:

Farmerkékek és fűzöldek:

Sötétlilák és ciklámenek:


Csau-csauk és napsárgák:

És együtt a szivárvány:


Az edényekbe néha egy kis fehér perlét is belelógattam, hol egyik, hol másik színbe, ez lett az eredmény:




Ez az egyszerű memóriakarkötő pedig azokból a gyöngyökből készült, amelyeket Juditnál nyertem. Mégegyszer köszönöm! :)