2009. május 28., csütörtök

Búcsúzóul...

Na nem kell megijedni, nem megyek olyan messzire, éppen csak vissza vizsgázni a következő két és fél hétben, ha Isten és a professzoraim is úgy akarják :) Szóval június 15 után semmi nem állhat közém és a tűk közé! Addig megmutatom, hogy mivel foglalkoztam tanulás közben.

Készítettem egy kitűzőt filcből egy kis gyöngyhímzéssel egy fehér kendőhöz:




Ezt a mintát pedig bizonyára már mindannyian ismeritek. Karácsony környékén rendeltem meg Anyának, akire akkoriban rájött a hímzhetnék. Így beszereztünk Ritánál minden szükséges hozzávalót, aztán elkezdtem Anyának az első 2-3 x-et, hogy megmutassam, hogyan kell hímzővászonra hímezni. Aztán Ő is bökött bele 5-6 x-et, mire kijelentette, hogy ehhez nincs türelme -bezzeg a méteres kendők 100 meg 100 szemével jól boldogul.. :) - fejezzem be én. Na így került hozzám, így mostanában én veszem néha az ölembe, most így állunk egymással. A nyáron remélhetőleg pikk-pakk elkészül majd!





Ezek pedig az el-elnyíló, eső utáni virágaink, még vízcseppektől csillogóan. Mostanság nagyon bejön ez a virágfotózás! :)


Hát ennyi! Remélem, hamarosan találkozunk, addig pedig alkossatok minél többet, hogy ne győzzek majd álmélkodni Rajtatok, ha visszatérek! Bár ahogy eddig megismertelek Titeket, ezzel nem lesz probléma! :)

2009. május 24., vasárnap

Képes Vasárnap

A nemezelést egészen az alapoktól kezdve kis golyóbisokat készítettem, majd tigrisbajuszra felfűzve némi tibeti köztessel nyaklánccá alakítottam. Anyának tetszik, hát akkor miért ne lehetne az övé? :) úgyis annyi szépséget köt-horgol mostanában, igazán megérdemli!

Ez pedig a mai ebédünk: a saját kerti kemencénkben sült husi gombával, egy kis serpenyős krumpli és fincsi zöldséges-sajtos sali. Olyan ínycsiklandozóan néztek ki, hogy muszáj volt megörökíteni!



És ha már fényképezőgép lógott a nyakamban, kihasználtam az alkalmat, és lencsevégre kaptam a kertünk néhány virágzó-bimbózó részletét. Szerintem gyönyörűek!
A méhecskéket is sikerült elcsípni munka közben! :)

Ők pedig a "farmunk" cseperedő kis lakói, akiknek nagyon tetszett a csillogó-villogó masina a nyakamban, szivesen modellt álltak és megmutatták, hogy hancúroznak a hatalmas, fincsi és zamatos fűben!
Középen pedig a két legújabb kis unokatesót leshetitek meg, éppen csak 1 naposak!

2009. május 23., szombat

Pár nap szusszanásnyi szünet...

Végre megint itthon vagyok, és van egy hetem feltöltődni, kikapcsolódni kicsit a következő vizsga-hullám előtt! Már nagyon rám fért, borzasztóan hosszú volt az elmúlt 2-3 hét, semmi tűfélét nem vettem a kezembe, nagyon hiányzik már az alkotás öröme! Bezzeg Ti semmit nem pihentetek, csak tátom a szám, ahogy végignézem az elmúlt időszakot a bejegyzéseitek között, nem is hagyom őket szó nélkül! :)
A saját soramat néhány régebbi fotó csinosítgatásával kezdem, én is rákaptam a Picasa-s szerkesztésre, bár még csak próbálgató szinten vagyok, de nagyon tetszik!

Ez a kis doboz még Húsvét táján készült, nem most volt már, nem is tudom, hogy maradt ki az akkori képek közül. Nagyon tetszett ez a kis minta, de nem a hagyományos pirossal készítettem el, hanem egy kicsit üdébb színösszeállításban. A végeredmény nekem mégis a telet idézi, talán a fehér filc miatt. Ti mit gondoltok?

Ez a fülbevaló sem mostanában készült, még a szép üveggyöngyökkel érkezett ez a két hatalmas citrom-golyó, egyszerűen alkottam belőlük fülönfüggőt.

Remélem, a következő napokban lesz egy kis időm alkotni is valamit a felkészülés közben, nagyon szeretném már kipróbálni a nemezelést, vár rám néhány színű fincsi gyapjúpamacs! :)

Szép hétvégét Nektek!